Paddenstoelen plukken met Jean Michel Hengge (1952-2021) Written by Ronald Hoeben, november 26th, 2021 Op 4 november 2021 overleed Jean Michel Hengge, voormalig patron cuisinier van restaurant Muller* in Groningen. Hengge was een kok […]
De wijnen van Ribera del Duero Written by Ronald Hoeben, januari 4th, 2017 De erkenning van Ribera wijnen heeft pas aan het eind van de vorige eeuw een officiële vorm gekregen met een […]
Tomaten Amuse Written by Ronald Hoeben, juli 2nd, 2015 Tomaten ontvellen of -zoals dat in de professionele keuken heet- plisseren is een simpel werkje in dat beloond wordt met […]
Joris Bijdendijk maakt chocoladefondant Written by Ronald Hoeben, december 17th, 2021 Joris Bijdendijk, chefkok van restaurant RIJKS* in Amsterdam, maakte een kookboek waarin het eten dat hij zijn familie thuis voorzet […]
Sinaasappelschillen Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Pers in de ochtend een lekker glas sinaasappelsap voor jezelf, en gebruik de lege schillen van de sinaasappels voor […]
Stroopwafels en stroopkoeken van Cees & Stella Written by Ronald Hoeben, februari 12th, 2021 In de lijst van Hollandse verrukkingen staat de stroopwafel op eenzame hoogte. Het is een product dat uit de fabriek […]
Galadiner van Les Patrons Cuisiniers Written by Ronald Hoeben, februari 8th, 2018 Van het handjevol Nederlandse koksorganisaties is Les Patrons Cuisiniers een even gerenommeerd als eigenwijs gezelschap, dat in 1992 de krachten […]