De Oosterscheldekreeft Written by eheroes, december 8th, 2014 Dit jaar mocht ik bij Jannis Brevet van Manoir Restaurant Inter Scaldes** in Kruiningen zien hoe de eerste partij kreeften […]
De oorsprong van foie gras Written by eheroes, december 16th, 2014 Geen voedselproduct waar je sneller ruzie over hebt als ganzenlever. Heeft een Franse ‘foie gras-gans’ het beroerder dan een Hollandse […]
De onweerstaanbare slakken van Madeleine Written by Ronald Hoeben, oktober 25th, 2019 Ruben Blokhuis, landelijk bekend als coach Rubbe van de Kelderklasse, is chef de cuisine van Bistro Madeleine in Utrecht. Slakken […]
De onweerstaanbare citroentaart van restaurant Barracuda Written by Ronald Hoeben, januari 28th, 2025 Restaurant Barracuda in Amsterdam Noord was de sensatie van 2024: een enorm visrestaurant dat voor heel schappelijke prijzen vis, schelp […]
De onweerstaanbare chocoladeplak van Cees & Stella Written by Ronald Hoeben, november 20th, 2020 Sommige binnenkomers werken geheid beter dan een bloemetje. De onweerstaanbare chocoladeplak die Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken […]
De onweerstaanbare aardappeltjes van Rijsel Written by Ronald Hoeben, augustus 12th, 2022 Gebakken aardappelen kom je niet vaak in een restaurant tegen. Geen wonder: het is een bewerkelijk gerecht dat à la […]
De onbekende John Dory Written by Ronald Hoeben, december 10th, 2021 In de jaren tachtig van de vorige eeuw kon geen sterrenzaak zonder een gerecht met zonnevis op de kaart. De […]