De Oosterscheldekreeft

Dit jaar mocht ik bij Jannis Brevet van Manoir Restaurant Inter Scaldes** in Kruiningen zien hoe de eerste partij kreeften […]

De oorsprong van foie gras

Geen voedselproduct waar je sneller ruzie over hebt als ganzenlever. Heeft een Franse ‘foie gras-gans’ het beroerder dan een Hollandse […]

De onweerstaanbare slakken van Madeleine

Ruben Blokhuis, landelijk bekend als coach Rubbe van de Kelderklasse, is chef de cuisine van Bistro Madeleine in Utrecht. Slakken […]

De onweerstaanbare citroentaart van restaurant Barracuda

Restaurant Barracuda in Amsterdam Noord was de sensatie van 2024: een enorm visrestaurant dat voor heel schappelijke prijzen vis,  schelp […]

De onweerstaanbare chocoladeplak van Cees & Stella

Sommige binnenkomers werken geheid beter dan een bloemetje. De onweerstaanbare chocoladeplak die Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken […]

De onweerstaanbare aardappeltjes van Rijsel

Gebakken aardappelen kom je niet vaak in een restaurant tegen. Geen wonder: het is een bewerkelijk gerecht dat à la […]

De onbekende John Dory

In de jaren tachtig van de vorige eeuw kon geen sterrenzaak zonder een gerecht met zonnevis op de kaart. De […]