In 2011 stichtten drie Amsterdamse jongens een worstbedrijfje, dat ze Brandt & Levie noemden. Er was een studiereis naar Italië en Corsica ondernomen en het drietal wierp zich met de aldaar vergaarde kennis op het vervaardigen van droge worst. Er bleek een gat in de markt te zijn waar de in Italiaanse stijl vervaardigde Nederlandse droge worst precies in paste. Brandt & Levie groeide met dubbele cijfers, de worsten werden een begrip en het assortiment breidde uit.

Al snel werd de bedrijfsruimte in het complex van Lindenhoff in Baambrugge te krap en mede dankzij een uitgebreide crowdfundingcampagne was het op 12 juli 2015 zover: Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie openden hun eigen worstatelier aan de Amsterdamse Archangelkade nummer 5.  De opening werd verricht door vriend, leermeester en vermaard slager Dario Cecchi, die was ingevlogen uit Toscane. Foodtube was erbij.

Worstliefhebbers kunnen van woensdag t/m vrijdag van 11:00u tot 18:30u en op zaterdag van 9:00u tot 17:00u op het nieuwe hoofdkwartier terecht om de worsten en andere varkensvleeswaren te savoureren.

Gebakken Eendenborst

Door

In de keuken van het wijngoed Herdade dos Grous in Alentejo (Portugal) maakt chef Luis Rocha gebakken eendenborst wat in combinatie met gehakte groene asperges, langzaam gegaarde uien en een sabayon van ei en room een monumentaal gerecht oplevert.

Zwartpoot varkenslapjes

Door

Het zwartpootvarken dat we uit Spanje kennen scharrelt ook aan de Portugese kant van de grens rond. In de keuken van het wijngoed Herdade dos Grous in Alentejo (Portugal) gaat chef Luis Rocha aan de slag met varkensbuiklapjes, die hij op de grillplaat legt en in de oven afbakt. Het varken wordt gecombineerd met crème van pompoen waaraan kaneel en steranijs zijn toegevoegd.

Rivierkreeftjes

Door

Alentejo is een prachtig gebied in het hart van Portugal, dat naast veel landbouwproducten ook een flinke wijnopbrengst levert. Er is dan ook een ‘wijnroute’ die langs vele wijnbedrijven leidt. Een daarvan is Herdade do Esporao, een wijnhuis met een restaurant en aangenaam terras met een wijds uitzicht over het landschap. De keuken is het domein van Pedro Pena Bastos, die een lekker gerecht maakt met rivierkreeftjes en bloemkoolpuree.

Portugese Kabeljauw

Door

Bacalhao is gedroogde kabeljauw, die in Portugal veel gegeten wordt. Het visvlees krijgt door de behandeling een stevige structuur, ook nadat het voor gebruik minstens een dag geweekt heeft. het In de keuken van het wijngoed Herdade dos Grous in Alentejo (Portugal) maakt chef Luis Rocha een klassieke combinatie: bacalhao met crème van kikkererwten.

Tasty Talent

Door

Is de keuken jouw domein? Ben je iemand die zijn vrienden elke keer weer culinair verrast? Meld je dan nu aan voor Tasty Talent , de landelijke kookwedstrijd voor gepassioneerde hobbykoks.

Niven Kunz maakt in de keuken van zijn restaurant Niven* witte bloemkool op verschillende manieren en hij combineert dat trio met met jus van stoofvlees tot een gerecht. De drie structuren waarmee verschillende bloemkoolsmaken ontstaan zijn: gemarineerde couscous van bloemkool, koud gemarineerde bloemkoolplakjes en geblancheerde geroosterde bloemkoolroos. Ook geeft Niven nog een tip over het drogen van plakjes bloemkool in de oven.

culinaire video’s & recepten

Copyright 2025 Foodtube. All Rights Reserved.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze wekelijkse Nieuwsbrief

Iedere week nieuwe video’s en meer