Knoflook poffen

Jigal Krant is auteur van het prijswinnende boek TLV over de keuken van Tel Aviv. Eind 2020 maakte hij over […]

Kalfslever met uien, appel en spek

Cuisinier John Fagel (1930-2010) was een specialist in de bereiding van orgaanvlees. Ben van Geelen, chefkok van restaurant Anna in […]

Shock-o-latier

België heeft een grote traditie op het gebied van snoep en chocola. Naast een ongelofelijk uitgebreid assortiment snoepjes die vaak […]

Foie gras: zeven recepten

In Nederland laat de positie van foie gras zich vergelijken met die van wiet: de productie ervan is (in Nederland) […]

Simpele pasta met citroenroom

Onno Kleyn, productief auteur van kookboeken, maakt een van de allersimpelste pasta’s uit zijn handboek ‘Italië’: pasta met room, citroenrasp […]

Keukenmeester Ameling maakt Espagnole saus

Espagnole saus is in de professionele keuken een niet weg te denken bouwsteen. Bijgevolg vind je in veel van die […]

Adieu restaurant As (2007-2021)

Na 14 jaar komt een eind aan het bestaan van restaurant As. Een plek waar gepionierd werd met open vuur […]