Cees Holtkamp maakt frambozenjam

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt Cees Holtkamp één van zijn allersimpelste recepten: frambozenjam. Eind 2020 is van De […]

3x aardappelpuree van Mari Maris

Maris Maris is auteur van een aantal toonaangevende groentekookboeken, waaronder De Groentebijbel, die aan de elfde druk toe is.  Uit […]

De groene keuken

Toen restaurant Vermeer in Amsterdam de Michelinster vier jaar geleden verloor, bezon executive chef Chris Naylor zich op een nieuwe […]

Shoarma maken

Shoarma kennen we als nachtvoedsel van de tollende vleesmolens, maar Casper Moolhuijzen van Meneer Nieges aan Het IJ in Amsterdam […]

Het betere gepocheerde ei

Over het pocheren van een ei lijkt alles al gezegd te zijn, maar zelfs de allereenvoudigste keukentechnieken blijken altijd nog […]

Gepocheerde tarbot met kokkels

Jean Beddington, culinary creative, kookboekauteur en ex-restauranthoudster schreef een boek over bouillon, met de zelfverklarende titel Bouillon. Daarin een recept […]

Pesto maken

Pesto gaat vooral in potjes over de toonbank. Maar je kunt het heel goed zelf maken, zoals kunstenaar/ontwerper (en Heel […]