Gerechten

Delen:

Pesto gaat vooral in potjes over de toonbank. Maar je kunt het heel goed zelf maken, zoals kunstenaar/ontwerper (en Heel Holland Bakt finalist) laat zien.

Meer van Maroeska op Instagram:  maroeskafood en eet.sla

of op  maroeskafood.com

Je kunt Maroeska’s boek hier bestellen en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige fysieke boekhandel.

Maroeska geeft ook kookcursussen in Italie,
In de agriturismo Ca’palazzo. Je kunt er een eigen week organiseren of aansluiten bij een groep op verschillende data.

Maroeska’s recept voor pesto genovese:

Dit is de klassieke pesto met groene basilicum, het kan ook met rode basilicum. De smaak zal variëren naar gelang de soort basilicum. In Italië is de basilicum een stuk pittiger dan de plantjes die in Nederlandse te koop zijn.

1 grote bos basilicum (130-150 gram)

100 gram pijnboompitten

100 gram Parmezaanse kaas

2 tenen knoflook

2 dl goede olijfolie

peper & zout

De pijnboompitten in een droge koekenpan zonder olie rondom lichtbruin roosteren en af laten koelen op een bord. Dit laatste is heel belangrijk want zodra de basilicum in aanraking komt met warmte verliest het zijn smaak. De kaas raspen. In de keukenmachine de pijnboompitten, knoflook en kaas 5 seconden laten draaien. Basilicum wassen. Bij de bepaalde soorten zijn de stelen zacht genoeg en kunnen ze mee de pesto in, bij andere soorten alleen de blaadjes gebruiken. Basilicum drogen in een sladroger en samen met de olijfolie bij de rest in de keukenmachine voegen. De machine niet aan zetten totdat de gasten binnen zijn….Met de pulseerknop zo kort mogelijk draaien tot de gewenste structuur is bereikt en meteen opdienen.

Gerelateerde artikelen