Galantine van Kip

Bij de klassieke basistechnieken die de Sterklas-leerlingen van ROC Amsterdam onder de knie moeten zien te krijgen horen de galantine […]

Cees Holtkamp maakt een (nieuwe) rabarbertaart

In zijn boek De Banketbakker heeft Foodtube’s huispatissier Cees Holtkamp nagenoeg alle Holtkamp recepten bijeengebracht. In een enkel geval is […]

Truffeltosti van Coach Rubbe

Ruben Blokhuis, chef de cuisine van Bistro Madeleine in Utrecht (en buiten de keuken beroemd als @coachrubbe van De Kelderklasse) […]

Kreeft Thermidor maken

Frans Bon, chefkok en productontwikkelaar van Apollo/Solina, maakt een klassieke kreeftbereiding: Homard Thermidor. Gebaseerd op het recept van Auguste Escoffier, […]

Appelcake: Stella’s eerste eigen taart

Je mag het best een mijlpaal noemen. Voor het eerst in de ruim tien jaar dat banketbakker Cees Holtkamp en […]

Ragù alla bolognese

De imposante reeks boeken die Onno Kleyn over de Italiaanse keuken scheef beleeft dezer dagen een hoogtepunt in de vorm […]

Kip in runderblaas

In de keuken van Restaurant Lute in Ouderkerk maken Peter Lute en Alain Caron een gerecht uit de klassieke Franse […]