Eten

Delen:

Je mag het best een mijlpaal noemen. Voor het eerst in de ruim tien jaar dat banketbakker Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella samen video’s maken voor Foodtube, komt Stella met een eigen varoatoe van appelcake, die ze onder toezicht van haar opa zelf maakt. Cees heeft zich vast voorgenomen om niet in te grijpen en dat lukt ook. Bijna.

De benodigde abrikozenmousse vind je in een aparte Foodtube video

Voor de appelcake van Stella heb je nodig:

een springvorm van 22 cm doorsnede

125 gram boter

125 gram witte basterdsuiker

2 eieren

2 gram zout

125 gram bloem

3 gram bakpoeder

300 gram appelblokjes jonagold

100 gram rozijnen om te wellen

Halve theelepel kaneelpoeder

15  gram kristalsuiker ( 1 eetlepel )

Ongeveer 100 gram abrikozenmoes ( jam ) om af te glanzen.

50 minuten op 175.C

Na het bakken inkwasten met hete abrikozenmoes

 

Gerelateerde artikelen