Fudge maken

Cees Holtkamps foolproof recept van fudge heeft even op zich laten wachten. Het stond weliswaar in de eerste (witte) editie […]

Masterclass financiers

Issa Niemeijer-Brown van de ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer in Amsterdam, laat ons uitgebreid zien hoe hij de financiers maakt […]

Karbonadecollege 1: haas- en ribkarbonade

Het populairste vlees in Nederland (en in veel andere landen) is varkensvlees. Heel veel in de vorm van gehakt, maar […]

Black Smoke, barbecue restaurant van Jord Althuizen

Vorige week opende grillgoeroe Jord Althuizen samen met zijn Belgische vennoot Kasper Stuart een enorm barbecue restaurant op het terrein […]

Gado Gado maken

In de keuken van restaurant Tandjong Priok maakt chefkok Esther Gerlsma de gado gado van Jakarta. Ze maakt gebruik van […]

Spaghetti vongole

Bereiding Spoel de vongole af met koud water. Zet een pan met water en een scheutje olijfolie op het vuur […]

Panzanella van Toscanini

Leonardo Pacenti, patron cuisinier van restaurant Toscanini in Amsterdam laat ons een Italiaanse zomerklassieker zien: panzanella, een salade op basis […]