Gado Gado maken

In de keuken van restaurant Tandjong Priok maakt chefkok Esther Gerlsma de gado gado van Jakarta. Ze maakt gebruik van […]

Robert Kranenborg geridderd

Uit handen van Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken kreeg cuisinier Robert Kranenborg de versierselen van de Ridderorde opgespeld. […]

Bouchée a la Reine: de ragout

Keukenmeester (en ROC docent) René Ameling laat zien hoe je een klassieke kippenragout maakt die samen met de eerder vertoonde […]

Cees & Stella maken amandelbroodjes

Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken een banketbakkersklassieker: amandelbroodjes. Zowel Cees als Stella proberen een nieuwe variant, uiteraard […]

Terrine-college Deel 5

In een compleet terrine-college demonstreert cuisinier René Ameling de bereiding van een fazant-terrine. In deel 5 is de terrine klaar […]

Ghee

Ghee (uit te spreken als ghi) is Sanskriet voor “geklaarde boter”, een boterproduct van oeroud recept uit India. Op de […]

Smeus, het betere prakken

De geschilde aardappelen op z’n geheel garen in gezouten water (7 gram zout op een liter). De aardappelen stampen of […]