Onze sterren

Delen:

Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken een banketbakkersklassieker: amandelbroodjes. Zowel Cees als Stella proberen een nieuwe variant, uiteraard met dezelfde ingrediënten: roomboter bladerdeeg, amandelspijs en suiker.

Dit heb je nodig:

een plakje diepvries bladerdeeg per broodje
300 gr amandelspijs
200 gr suiker
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Smeer elk plakje deeg licht in met water.
Maak van de amandelspijs een rol v an 2 cm doorsnee. Verdeel die in stukken ter lengte van het bladerdeegplakje. Klap het bladerdeeg dubbel en druk de randen goed dicht. Snij de dichtgeplakte rand bij. Smeer de bovenkant licht in met water en wentel de amandelbroodjes door de suiker. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Leg een ovenplaat boven de broodjes en zet de grill aan. Zodra de grill helemaal heet is de plaat weghalen en de broodjes in seconden een bruining  geven. Blijf erbij, dit gaat bliksemsnel.

Uiteraard kun je amandelspijs en bladerdeeg ook zelf maken.

 

Niet dit, maar een vergelijkbaar recept staat ook in De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten waarvan eind 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verscheen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar van deze banketbakkersbijbel? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

 

Gerelateerde artikelen