Cocktail van king crab

King crab, de beruchte deadliest catch van Discovery Channel, speelt een jaar lang de hoofdrol op de kaart van restaurant […]

Mevrouw Meijer vertelt..

Richard Meijer van restaurant Mevrouw Meijer in Rotterdam maakt kipfilet met sla in sous vide bereiding en langoustines uit de […]

Kalfsoog, het vergeten koekje

Als altijd bijgestaan door zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp een ‘vergeten’ koekje: kalfsogen. Gemaakt van progresbeslag en gevuld met […]

Brownies maken, een masterclass

Uit zijn boek Patisserie van de bakker maakt Issa Niemeijer-Brown een van de specialiteiten van bakkerij Niemeijer: brownies. Dit heb […]

Avontuur op het dak: Ron Blaauws Nacarat

Ron Blaauw opent zijn vijfde restaurant, het spectaculaire Nacarat op het dak van Hudson Bay aan het Rokin met twee […]

Masterclass saucijzenbroodjes

Timo de Beurs, patron cuisinier van Restaurant Slagerij de Beurs in Amsterdam, laat in een complete masterclass zien hoe je […]

Foie Gras in de Elzas

De Elzas is, als het op eten aankomt, misschien wel één van de allertraditioneelste streken van Frankrijk. Het hele jaar […]