Abrikozenmoes

Abricoteren is een bekende banketbakkerstechniek. Die werkt natuurlijk het best als je de abrikozenmoes of- jam zelf maakt. Dat is […]

De kolen van Van Gogh

Ernst de Witte, patron cuisinier van het open-vuur-restaurant Feu in Utrecht, zag in het Van Gogh museum een stilleven met […]

Messen in de keuken (deel 1 van 2)

In dit eerste deel van zijn Messenmasterclass geeft Jaap de Jong van slijperij Firma Moes in Amsterdam een overzicht van […]

Groenepepersaus, hit van de seventies

Keukenmeester Ameling maakt op basis van een jus de veau liée een saus die zo’n vijftig jaar geleden op elke […]

xx

Cees & Stella maken een Paris Brest (soezentaart)

Banketbakker Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella maken een Paris Brest, een klassieke Franse soezentaart die vernoemd is naar een […]

Belly on the Bone

Je ziet ze nog niet in de slagersvitrine, maar volgens Gertjan Kiers is dat een kwestie van tijd: belly on […]