Abrikozenmoes Written by Ronald Hoeben, oktober 27th, 2017 Abricoteren is een bekende banketbakkerstechniek. Die werkt natuurlijk het best als je de abrikozenmoes of- jam zelf maakt. Dat is […]
De kolen van Van Gogh Written by Ronald Hoeben, maart 24th, 2023 Ernst de Witte, patron cuisinier van het open-vuur-restaurant Feu in Utrecht, zag in het Van Gogh museum een stilleven met […]
Messen in de keuken (deel 1 van 2) Written by Ronald Hoeben, juni 22nd, 2016 In dit eerste deel van zijn Messenmasterclass geeft Jaap de Jong van slijperij Firma Moes in Amsterdam een overzicht van […]
Groenepepersaus, hit van de seventies Written by Ronald Hoeben, maart 7th, 2024 Keukenmeester Ameling maakt op basis van een jus de veau liée een saus die zo’n vijftig jaar geleden op elke […]
Cees & Stella maken een Paris Brest (soezentaart) Written by Ronald Hoeben, april 16th, 2021 Banketbakker Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella maken een Paris Brest, een klassieke Franse soezentaart die vernoemd is naar een […]
Belly on the Bone Written by Ronald Hoeben, december 7th, 2016 Je ziet ze nog niet in de slagersvitrine, maar volgens Gertjan Kiers is dat een kwestie van tijd: belly on […]