Onze sterren

Delen:

Banketbakker Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella maken een Paris Brest, een klassieke Franse soezentaart die vernoemd is naar een al even klassieke wielerronde, die van Parijs naar Brest en terug voerde. De eerste editie van dat evenement vind plaats in 1891. De winnaar was Charles Terront, die het parcours in ruim 71 uur aflegde. Cees en Stella doen nog geen 19 minuten over hun Paris Brest, ook al omdat Cees een vereenvoudigde versie maakt. Desondanks is het nog steeds geen makkelijke taak. Het recept staat in De Banketbakker en ook hieronder.

Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je zowel Foodtube als een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

 

Soezenbeslag :
50 gram water
50 gram melk
50 gram boter
50 gram bloem
2 eieren
Water, melk en boter koken
bloem erbij, gaarroeren en een voor een de eieren er bij
Een ring van 20 cm middellijn opspuiten of eenpersoons ringen opspuiten en licht bestrooien met gehakte amandelen, afbakken 20 minuten op 200 graden daarna de oven terugzetten op 150 graden en dan nog 10 minuten, kleine ringen iets korter.
Na afkoeling doorzagen .
400 gram slagroom 35%
65 gram karamel
Wat hazelnootpate
Mokka
(Zie Foodtube filmpjes van karamel , hazelnootpate en mokka extract)
Slagroom opkloppen met de karamel , als het bijna stevig is de hazelnootpate en mocca extract voorzichtig doorspatelen,  eventueel eerst een ring banketbakkersroom opspuiten (hoeft niet, zie het filmpje van banketbakkersroom koken )
De slagroom opspuiten , deksel erop en bestuiven met poedersuiker.

 

Gerelateerde artikelen