De ribeye sandwich van Leauf Written by Ronald Hoeben, maart 7th, 2025 Twee jonge mannen uit de restaurantwereld zijn de lange en late werktijden beu en starten een sandwichshop in de Jordaan. […]
Wijn op kamertemperatuur? Niet doen! Written by , augustus 31st, 2015 Kamertemperatuur is een begrip dat stamt uit de tijd dat huizen nog verwarmd werden met een open haard. Gemiddelde temperatuur […]
Aardappelcroquetten (korte versie) Written by Ronald Hoeben, mei 8th, 2020 Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp aardappelcroquetten. Dit is een sterk ingekorte versie van een complete […]
Masterclass worstenbroodjes Written by Ronald Hoeben, mei 7th, 2021 De corona pandemie zette menig restaurantkok op een ander spoor. In plaats van mooie gerechten op een bord moesten zij […]
Amandelkrullen (tuiles) Written by eheroes, maart 9th, 2015 ‘Tuile’ is Frans voor dakpan, maar het is ook een elegant, dun, gebogen koekje dat in Nederland als amandelkrul door […]
Gertjan Kiers: de gehaktballen van Pa Written by Ronald Hoeben, juni 26th, 2020 @demoslager Gertjan Kiers gaat terug naar zijn jeugdjaren, toen hij de pas naar huis versnelde als hij wist dat zijn […]
Chocolade linzentruffels Written by Ronald Hoeben, januari 28th, 2016 Bereiding Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Let op: dit kan opeens snel gaan. Maal het […]