De ribeye sandwich van Leauf

Twee jonge mannen uit de restaurantwereld zijn de lange en late werktijden beu en starten een sandwichshop in de Jordaan. […]

Wijn op kamertemperatuur? Niet doen!

Kamertemperatuur is een begrip dat stamt uit de tijd dat huizen nog verwarmd werden met een open haard. Gemiddelde temperatuur […]

Aardappelcroquetten (korte versie)

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp aardappelcroquetten. Dit is een sterk ingekorte versie van een complete […]

Masterclass worstenbroodjes

De corona pandemie zette menig restaurantkok op een ander spoor. In plaats van mooie gerechten op een bord moesten zij […]

Amandelkrullen (tuiles)

‘Tuile’ is Frans voor dakpan, maar het is ook een elegant, dun, gebogen koekje dat in Nederland als amandelkrul door […]

Gertjan Kiers: de gehaktballen van Pa

@demoslager Gertjan Kiers gaat terug naar zijn jeugdjaren, toen hij de pas naar huis versnelde als hij wist dat zijn […]

Chocolade linzentruffels

Bereiding Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Let op: dit kan opeens snel gaan. Maal het […]