Noordzeekrab & kimchi

Rik Thesing, patron cuisinier van restaurant ACE in Amsterdam, maakt een sterwaardig gerecht van Noordzeekrab, knolselderij, Granny Smith appel, kimchi […]

Pizza Napoletana

Om er achter te komen hoe je Napolitaanse pizza maakt, liet Franz Conde, executive chef van Amsterdam Hilton, Dario Guerrasio […]

Cees Holtkamp en Stella Meijles maken gemberkletskoppen

Cees en Stella maken gemberkletskoppen. Het zijn een soort tuilles die je kunt vormen als ze net uit de oven […]

Friese dumkes

Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp uit Jonah Freuds boek ‘Koekje‘ Friese dumkes. Eind 2020 is van De […]

Tomaten van Wim Bijma

Kweker Wim Bijma is een eigenzinnig leverancier van topkwaliteit fruit en groenten. Als zodanig genoot hij altijd bekendheid onder koks, […]

Ron Blaauw over Iberico de Bellota

Joslito Lab is en rondreizend circus van vader en zoon Gómez, vijfde en zesde generatie producenten van Joselito ham van […]

Smeus, het betere prakken

De geschilde aardappelen op z’n geheel garen in gezouten water (7 gram zout op een liter). De aardappelen stampen of […]