Uncategorized

Delen:

Om er achter te komen hoe je Napolitaanse pizza maakt, liet Franz Conde, executive chef van Amsterdam Hilton, Dario Guerrasio invliegen uit Napels. In de keuken van Hilton gaf Dario zijn geheimen prijs. Dario maakt eerst het deeg, daarna maakt hij pizza Margherita, het instapmodel. Vervolgens pizza marinara en tot slot de gefrituurde pizza. De pizza’s worden geserveerd in Roberto’s restaurant in Hilton Amsterdam.

In de video maakt Dario het deeg voor dertig pizza’s. Dat doet hij van 1650 gram bloem, een liter water, 45 gram zout en anderhalve gram gist. Laat het deeg een half uur rusten eer er porties van ongeveer 270 gram van te maken. Zet de porties in een afgesloten bak en laat ze nog twee tot drie uur rijzen. Daarna gaan ze 24 uur in de koelkast eer er pizza’s van gebakken kunnen worden. Uiteraard kun je alle ingrediënten halveren of door meer dan 2 delen voor kleinere porties.

Gerelateerde artikelen