Zelf kaas rijpen (affineren)

Het affineren of rijpen van kaas is niet alleen specialistenwerk, je hebt er ook een ruimte voor nodig waar je […]

Cees en Stella maken zoete strikken

Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp een artikel uit zijn opleidingstijd in de bakkerij: zoete strikken. […]

Palačinke, Oosteuropese pannenkoekentaart

Kunstenaar, ontwerper en kookboekauteur Maroeska Metz maakt palačinke, een van eenzijdig gebakken pannenkoeken gestapelde delicatesse. Dit is het recept: 90 […]

Wil Demandt maakt een geitenbout

Wil Demandt was patron cuisinier van  het befaamde restaurant Bordewijk in Amsterdam dat in 2018 haar deuren sloot. Gelukkig kookt […]

Shortribs

Naast spareribs van het varken zijn er ook shortribs, maar dan van de koe. Die zijn uiteraard breder en dikker […]

Gebakken patrijs met ras el hanout en saus met blauwe bessen

Frans Bon, chef-kok en smaakontwikkelaar van Apollo/Solina maakt een feestelijk gerecht van gebakken patrijs met ras el hanout die hij […]

Portugese Kabeljauw

Bacalhao is gedroogde kabeljauw, die in Portugal veel gegeten wordt. Het visvlees krijgt door de behandeling een stevige structuur, ook […]