Zelf kaas rijpen (affineren) Written by Ronald Hoeben, september 16th, 2015 Het affineren of rijpen van kaas is niet alleen specialistenwerk, je hebt er ook een ruimte voor nodig waar je […]
Cees en Stella maken zoete strikken Written by Ronald Hoeben, december 6th, 2019 Samen met zijn kleindochter Stella Meijles maakt banketbakker Cees Holtkamp een artikel uit zijn opleidingstijd in de bakkerij: zoete strikken. […]
Palačinke, Oosteuropese pannenkoekentaart Written by Ronald Hoeben, mei 15th, 2020 Kunstenaar, ontwerper en kookboekauteur Maroeska Metz maakt palačinke, een van eenzijdig gebakken pannenkoeken gestapelde delicatesse. Dit is het recept: 90 […]
Wil Demandt maakt een geitenbout Written by Ronald Hoeben, mei 24th, 2024 Wil Demandt was patron cuisinier van het befaamde restaurant Bordewijk in Amsterdam dat in 2018 haar deuren sloot. Gelukkig kookt […]
Shortribs Written by Ronald Hoeben, maart 26th, 2015 Naast spareribs van het varken zijn er ook shortribs, maar dan van de koe. Die zijn uiteraard breder en dikker […]
Gebakken patrijs met ras el hanout en saus met blauwe bessen Written by Ronald Hoeben, december 13th, 2019 Frans Bon, chef-kok en smaakontwikkelaar van Apollo/Solina maakt een feestelijk gerecht van gebakken patrijs met ras el hanout die hij […]
Portugese Kabeljauw Written by , juli 7th, 2015 Bacalhao is gedroogde kabeljauw, die in Portugal veel gegeten wordt. Het visvlees krijgt door de behandeling een stevige structuur, ook […]