Kalfssukade met hutspot

Een kalfssukade is een smakelijk stuk vlees vlees voor een redelijke prijs. Van zo’n sukade kun je biefstuk snijden, maar […]

Grand Bloggers Diner

Meesterkok Luc Kusters van Bolenius Restaurant* transformeert het klassieke Captains Dinner tot een elegant gerecht met gebruikmaking van de tafelzuren […]

Ayam Mentega – Boterkip

Bereiding Snij 250 gram kipdijfilet in reepjes van anderhalve centimeter en frituur ze tot ze licht beginnen te kleuren, maar […]

De wangen van de slager

De kalfs- en varkenswang behoren tot het kopvlees, zo’n beetje het goedkoopste deel van een dier. Grappig genoeg zijn die […]

Kleine champagnes

De Nederlandse champagne-import stijgt explosief. En het zijn niet alleen de Grote Merken die profiteren. Bij de inzendingen voor zijn […]

Eke Mariën maakt zeewier gyoza

Eke Mariën wordt wel gekarakteriseerd als de Hollandse Harold McGee; wetenschapper en kok in één. Hij koestert een bovenmatige interesse […]

Hidde de Brabander maakt Dame Blanche

Meester-ijsbereider Hidde de Brabander maakt Dame Blanche zoals Auguste Escoffier hem ooit bedacht.   Citroenijs 220 gram Kristalsuiker 5 gram […]