Duitse biefstuk

Frans Bon, chef-kok van kruidenbedrijf Apollo/Solina, ontrukt een klassiek slagersproduct aan de vergetelheid: de Duitse biefstuk. Frans snijdt ‘m vers […]

Aspergespaghetti bij Bolenius

Bereiding Schil de asperges, verwijder het droge eind. Snij en vierendeel de koppen en hou die apart. Maak van de […]

Black Smoke, barbecue restaurant van Jord Althuizen

Vorige week opende grillgoeroe Jord Althuizen samen met zijn Belgische vennoot Kasper Stuart een enorm barbecue restaurant op het terrein […]

Iers sodabread uit de pan

In de keuken van The Cliffhouse in Ardmore (Ierland) maakt Shane McGrath soda bread in een pan. RECEPT 400 gram […]

Moeten/mogen eieren in de koelkast?

Mogen eieren in de koelkast? Zijn witte eieren altijd afkomstig uit legbatterijen? Kookboekauteur Evan Posthuma de Boer geeft antwoord.

Indonesische Kokkels met Bami

Indonesische kokkin Pipiet Fardiman maakt Hollandse kokkels in een pittige oosterse saus. De kokkels zijn in een oogwenk klaar en […]

De eetbare kabeljauwkop

Jonathan Sparber, patron cuisinier van Café Remouillage in Amsterdam, maakt een van de huisspecilaiteiten van zijn restaurant: kabeljauwkop. Aan een […]