Spoedcursus: langzaam gegaarde Iberico varkensnek deel 3

Cuisinier René Ameling, docent aan het ROC Amsterdam, maakt een Iberico varkensnek op lage temperatuur. Wie deze simpele techniek onder […]

Paddenstoelen tartelette plus pompoen-garnituur (optioneel)

De letterlijke vertaling van het Franse woord tartelette is taartje, maar dat klinkt een stuk minder elegant. Mari Maris, auteur […]

De Kerst(gehakt)bal van kalkoen

In zijn gehaktballen-serie, waarin René Ameling ons al de Jordanese, de Gooise en de Blauwer bal serveerde, overtreft de keukenmeester […]

De perfecte espresso: koffie bewaren

Koffiebrander en espressospecialist Tewis Simons van Bocca Roasters vertelt in deze video hoe je je koffiebonen het beste bewaart. Ook […]

Sommelier Adrian Zarzo Habraken over de wijnen van Ribera del Duero

In Eindhoven vertelt patron cuisinier Adrian Zarzo Habraken -die zowel kok als sommelier is in zijn restaurant Zarzo*- over zijn […]

Beyoncé’s Burrito

Bij het optreden van Beyoncé in Amsterdam bestelde de ster een enorme hoeveelheid burrito’s. Die bestelling kwam terecht bij haar […]

Wilde eend braden

Wilde eenden zijn er in twee varianten: geschoten eenden of kooieenden. Uiteraard kom je in een geschoten eend een kogeltje […]