Spoedcursus: langzaam gegaarde Iberico varkensnek deel 3 Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Cuisinier René Ameling, docent aan het ROC Amsterdam, maakt een Iberico varkensnek op lage temperatuur. Wie deze simpele techniek onder […]
Paddenstoelen tartelette plus pompoen-garnituur (optioneel) Written by Ronald Hoeben, oktober 29th, 2020 De letterlijke vertaling van het Franse woord tartelette is taartje, maar dat klinkt een stuk minder elegant. Mari Maris, auteur […]
De Kerst(gehakt)bal van kalkoen Written by Ronald Hoeben, december 22nd, 2020 In zijn gehaktballen-serie, waarin René Ameling ons al de Jordanese, de Gooise en de Blauwer bal serveerde, overtreft de keukenmeester […]
De perfecte espresso: koffie bewaren Written by , mei 14th, 2015 Koffiebrander en espressospecialist Tewis Simons van Bocca Roasters vertelt in deze video hoe je je koffiebonen het beste bewaart. Ook […]
Sommelier Adrian Zarzo Habraken over de wijnen van Ribera del Duero Written by , december 15th, 2016 In Eindhoven vertelt patron cuisinier Adrian Zarzo Habraken -die zowel kok als sommelier is in zijn restaurant Zarzo*- over zijn […]
Beyoncé’s Burrito Written by Ronald Hoeben, september 7th, 2016 Bij het optreden van Beyoncé in Amsterdam bestelde de ster een enorme hoeveelheid burrito’s. Die bestelling kwam terecht bij haar […]
Wilde eend braden Written by Ronald Hoeben, oktober 11th, 2019 Wilde eenden zijn er in twee varianten: geschoten eenden of kooieenden. Uiteraard kom je in een geschoten eend een kogeltje […]