Snelcursus kipsaté

Uit haar boek Indo Stok maakt Vanja van der Leeden kipsaté met pindasaus. Dit is een sterk ingekorte versie van […]

De wangen van de slager

De kalfs- en varkenswang behoren tot het kopvlees, zo’n beetje het goedkoopste deel van een dier. Grappig genoeg zijn die […]

Falafel (deel 4van 5): garif, de pepersalsa

Jigal Krant is een kenner van de keuken van Tel Aviv waarover hij een bestseller schreef met de titel TLV. […]

3 soorten saté van de barbeque: kip, lam & varken

Frans Bon, chefkok en maaltijd-ontwikkelaar van kruidenbedrijf Apollo/Solina, maakt saté met kippendij, lamsnek en varkenshaas plus de bijpassende sauzen en […]

Restaurant Bijvangst

Bijvangst is de ongewenste vis die de visser in zijn net krijgt. Die werd voorheen overboord gekieperd, maar tegenwoordig moet […]

Duitse biefstuk

Frans Bon, chef-kok van kruidenbedrijf Apollo/Solina, ontrukt een klassiek slagersproduct aan de vergetelheid: de Duitse biefstuk. Frans snijdt ‘m vers […]

Ayam Mentega – Boterkip

Bereiding Snij 250 gram kipdijfilet in reepjes van anderhalve centimeter en frituur ze tot ze licht beginnen te kleuren, maar […]