Steak Rossini Written by Ronald Hoeben, februari 14th, 2020 Tournedos Rossini is een klassiek gerecht van Auguste Escoffier, grondlegger van de Franse keuken op hoog niveau. Van sterniveau kon […]
De Bretonse vissoep met rouille van restaurant Le Hollandais Written by Ronald Hoeben, oktober 2nd, 2020 Adriaan van Raab van Canstein, patron cuisinier van restaurant Le Hollandais in Amsterdam, maakt een Bretonse vissoep met rouille. Het […]
De mythe van de kaasstolp Written by , september 23rd, 2015 Waar leggen we de kaas? Onder een kaasstolp natuurlijk, die is daar toch voor uitgevonden? Hoewel… Betty Koster plaatst kanttekeningen.
De amandelpaddenstoel Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Ontdoe de eend van de veren. Verwarm de oven voor op 130 graden. Doe de boter in een pan […]
Verse Aanvoer: Pita in de Foodhallen Written by , januari 10th, 2017 We zien het vaker: koks van toprestaurants die een make over maken van een overbekend vuistvoedsel. Hamburgers, hot dogs, frieten. […]
Galantine van Kip Written by , september 24th, 2015 Bij de klassieke basistechnieken die de Sterklas-leerlingen van ROC Amsterdam onder de knie moeten zien te krijgen horen de galantine […]
Cannelés maken Written by Ronald Hoeben, juli 13th, 2016 Een cannelé is een klein, elegant Frans gebakje dat zijn oorsprong heeft in Bordeaux. Hannah Hoeben, Foodtube’s eigen bakplaatje, maakt […]