Steak Rossini

Tournedos Rossini is een klassiek gerecht van Auguste Escoffier, grondlegger van de Franse keuken op hoog niveau. Van sterniveau kon […]

De Bretonse vissoep met rouille van restaurant Le Hollandais

Adriaan van Raab van Canstein, patron cuisinier van restaurant Le Hollandais in Amsterdam, maakt een Bretonse vissoep met rouille. Het […]

De mythe van de kaasstolp

Waar leggen we de kaas? Onder een kaasstolp natuurlijk, die is daar toch voor uitgevonden? Hoewel… Betty Koster plaatst kanttekeningen.

De amandelpaddenstoel

Bereiding Ontdoe de eend van de veren. Verwarm de oven voor op 130 graden. Doe de boter in een pan […]

Verse Aanvoer: Pita in de Foodhallen

We zien het vaker: koks van toprestaurants die een make over maken van een overbekend vuistvoedsel.  Hamburgers, hot dogs, frieten. […]

Galantine van Kip

Bij de klassieke basistechnieken die de Sterklas-leerlingen van ROC Amsterdam onder de knie moeten zien te krijgen horen de galantine […]

Cannelés maken

Een cannelé is een klein, elegant Frans gebakje dat zijn oorsprong heeft in Bordeaux. Hannah Hoeben, Foodtube’s eigen bakplaatje, maakt […]