Droplikeur maken

Recept voor droplikeur uit het boek Over Drank van Meneer Wateetons Hak de dropjes fijn en verhit ze samen al […]

De vlammenkeuken van Nela op de Zuidas

Nela is een nieuw (september 2022) fine dining restaurant op de Zuidas in Amsterdam, waar men Poetin een loer draait […]

Boter, glijmiddel voor de smaak

‘Du beurre, donnez-moi du beurre’ was de lijfspreuk van Fernand Point, leermeester van keukenpausen als Paul Bocuse, Alain Chapel en […]

Test: de Blackbeard pan

Met de Blackbeard pan, een roestvrijstalen koekenpan met een anti aanbak laag, willen de makers de pannenwereld opschudden en zo […]

Zuurdesembrood

In een masterclass van ruim twintig minuten leert ontwerper/kunstenaar/kookboekauteur Maroeska Metz je hoe je van A tot Z een zuurdesembrood […]

Port

Pedro Leite vertelt meer over port.

Valencia a/d Dommel

In zijn restaurant Zarzo* ontvangt patron cuisinier Adrian Zarzo een collega uit zijn geboortestad Valencia: Begoña Rodrigo, die zelf ook […]