Ansjovis!

In de Foodtube keuken Culinair geeft journalist Petra Possel een mini college over de ansjovis. Een klein visje met een […]

Aardappel in de Arabische Keuken

Net als de Hollandse keuken kan ook de Marokkaanse keuken niet zonder aardappels, al was het maar om er de […]

Julius Jaspers over Happyhappyjoyjoy

In zijn nieuwe Amsterdamse restaurant Happyhappyjoyjoy combineert Smartcook Julius Jaspers een viertal oosterse keukens: de Thaise, de Koreaanse, de Vietnamese, […]

Wil Demandt maakt zuurkool Royale met gerookte vis en schelpjes (deel 2)

Cuisinier Wil Demandt maakt de zuurkoolschotel af waaraan hij in Deel 1 begon. De schelpen worden gegaard en er wordt […]

Crêpes Suzette

Crêpes Suzette gemaakt door Tom Kellerhuis. RECEPT 150 g patentbloem 2 eieren 3 dl melk 7 g poedersuiker snufje zout […]

Moordenaarsspaghetti: Spaghetti all’assassino

In de keuken van restaurant Toscanini in Amsterdam maken oprichter/eigenaaar Maud Moody en chefkok/eigenaar Leonardo Pacenti een ‘moordenaarsspaghetti’: spaghetti all’assassino. […]

Het simpele saucijzenbroodje

Kinderlijk eenvoudig zelf te maken: heerlijke saucijzenbroodjes. Je hebt alleen wat half om half gehakt nodig, 2 eitjes, paneermeel velletjes […]