Wat kun je doen met Kweepeer?

Ken uw kweepeer. Nadia Zerouali over wat je kunt doen met deze stevige steenvrucht die via de Turkse super een […]

Eggs benedict

Lex (what’s in a name?) Kok van George WPA in Amsterdam maakt een doeltreffende katerbestrijder: Eggs Benedict. RECEPT 4 grote […]

Eke Mariën maakt zeewier gyoza

Eke Mariën wordt wel gekarakteriseerd als de Hollandse Harold McGee; wetenschapper en kok in één. Hij koestert een bovenmatige interesse […]

Speculaastaart bakken

Speculaas kent weliswaar een populariteitspiek rond 5 december, maar sommige speculaascreaties zijn er gelukkig het hele jaar door. Zoals het […]

Hele kip opdelen met René Ameling

In deze video versnijdt Keukenmeester René Ameling een hele kip in borstfilets, bouten, dijen en drumsticks. Wat hij overhoudt is […]

Achter de schermen bij Ciel Bleu**

Restaurant Ciel Bleu, op de bovenste verdieping van het Okura Hotel te Amsterdam heeft al tien jaar twee Michelinsterren. Om […]

Margot Janse schildert een Rembrandt @RIJKS restaurant

Margot Janse van restaurant Le Quartier Français in Franschhoek (Zuid Afrika) was de eerste gastchef van Rijks Restaurant in Amsterdam. […]