Joris Bijdendijk maakt chocoladefondant

Joris Bijdendijk, chefkok van restaurant RIJKS* in Amsterdam, maakte een kookboek waarin het eten dat hij zijn familie thuis voorzet […]

De eeuw van De Leeuw

In de laatste drie decennia van de vorige eeuw kreeg de Nederlandse gastronomie uit onvermoede hoek een impuls. In de […]

Kalfstartaar

René Tichelaar, patron cuisinier van restaurant De Gieser Wildeman* in Noordeloos, maakt een fraai voorgerecht van kalfstartaar met Parmezaanse kaas […]

Briochebrood met kinnebakspek & makreelmayonaise

Joël Broekaert, maakte in 2013 ter gelegenheid van 5 mei een receptenboekje voor de bevrijdingsmaaltijd, daaruit maakt Sander Overeinder van […]

Over Rot: fermenteren & zuurkool maken

Na Over Worst en Over Rook presenteert Meneer Wateetons zijn derde standaardwerk. Deze keer neemt hij ons mee in de […]

Appelbollen en Appelmandjes maken

Samen met zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp appelbollen en appelmandjes. Vanwege het gemak maakt hij daarbij gebruik van bladerdeegvelletjes […]

De hele harder

Voor een land aan zee met een behoorlijk grote visserij eten Nederlanders weinig vis. Vooral verse vis is een ondergeschoven […]