Messen in de keuken (deel 1 van 2)

In dit eerste deel van zijn Messenmasterclass geeft Jaap de Jong van slijperij Firma Moes in Amsterdam een overzicht van […]

Kalfslever met uien, appel en spek

Cuisinier John Fagel (1930-2010) was een specialist in de bereiding van orgaanvlees. Ben van Geelen, chefkok van restaurant Anna in […]

Gemarineerde paddenstoelen

Mari Maris laat het paddenstoelenseizoen niet ongemerkt voorbijgaan. Voor Foodtube maakte ze tartelettes en pompoensoep. Na deze warme met paddenstoelgerechten […]

Knipsaté

Regent het buiten? Binnen grillen dus, op een gietijzeren plaatje, dat overigens een van de meest probleemloze, onverwoestbare keukenhulpjes is. […]

Sinaasappelschillen

Bereiding Pers in de ochtend een lekker glas sinaasappelsap voor jezelf, en gebruik de lege schillen van de sinaasappels voor […]

Eend uitbenen

Je zou de eend kunnen bestempelen als een Vergeten Vogel. We eten nu eenmaal veel meer kip. Wil Demandt, patron […]

Brood bakken zonder te kneden

De afstand tussen supermarktbrood uit de fabriek -verreweg de meest verkochte variëteit- en goed brood van een echte bakker lijkt […]