Messen in de keuken (deel 1 van 2) Written by Ronald Hoeben, juni 22nd, 2016 In dit eerste deel van zijn Messenmasterclass geeft Jaap de Jong van slijperij Firma Moes in Amsterdam een overzicht van […]
Kalfslever met uien, appel en spek Written by Ronald Hoeben, oktober 12th, 2017 Cuisinier John Fagel (1930-2010) was een specialist in de bereiding van orgaanvlees. Ben van Geelen, chefkok van restaurant Anna in […]
Gemarineerde paddenstoelen Written by Ronald Hoeben, november 6th, 2020 Mari Maris laat het paddenstoelenseizoen niet ongemerkt voorbijgaan. Voor Foodtube maakte ze tartelettes en pompoensoep. Na deze warme met paddenstoelgerechten […]
Knipsaté Written by eheroes, december 16th, 2014 Regent het buiten? Binnen grillen dus, op een gietijzeren plaatje, dat overigens een van de meest probleemloze, onverwoestbare keukenhulpjes is. […]
Sinaasappelschillen Written by eheroes, december 8th, 2014 Bereiding Pers in de ochtend een lekker glas sinaasappelsap voor jezelf, en gebruik de lege schillen van de sinaasappels voor […]
Eend uitbenen Written by Ronald Hoeben, februari 18th, 2016 Je zou de eend kunnen bestempelen als een Vergeten Vogel. We eten nu eenmaal veel meer kip. Wil Demandt, patron […]
Brood bakken zonder te kneden Written by eheroes, maart 9th, 2015 De afstand tussen supermarktbrood uit de fabriek -verreweg de meest verkochte variëteit- en goed brood van een echte bakker lijkt […]