Schimmelkaas: wel of niet de korst eten?

Het schimmelscala in kaasland is breed. Er zijn witschimmelkazen, blauwschimmelkazen, blauwaderkazen en kazen met een natuurkorst waar ook schimmels op […]

Kun je kaas invriezen?

Technisch gesproken kun je bijna alles invriezen, maar of kaas invriezen nou een goed idee is? Wat is het effect […]

Kwaliteit van Haring

Hoe nieuw is de nieuwe haring eigenlijk? In elk geval niet spatvers, ze zijn -net als alle haringen- al ingevroren […]

NK Oestersteken 2015

Wie maakt het snelst dertig oesters open? Dat was de uitdaging op de Nationale Kampioenschappen Oestersteken. Nu eens niet zoals […]

Abrikozensaus

Abrikozensaus, een heerlijke toevoeging aan menig nagerecht. Banketbakker Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella maken ‘m in dit geval voor […]

Sommelier Adrian Zarzo Habraken over de wijnen van Ribera del Duero

In Eindhoven vertelt patron cuisinier Adrian Zarzo Habraken -die zowel kok als sommelier is in zijn restaurant Zarzo*- over zijn […]

Paddenstoelen plukken met Edwin Flores

Edwin Flores, wildplukker des vaderlands en auteur van vele boeken over dat onderwerp, neemt ons mee het bos in, waar […]