Schimmelkaas: wel of niet de korst eten? Written by , augustus 26th, 2015 Het schimmelscala in kaasland is breed. Er zijn witschimmelkazen, blauwschimmelkazen, blauwaderkazen en kazen met een natuurkorst waar ook schimmels op […]
Kun je kaas invriezen? Written by , augustus 12th, 2015 Technisch gesproken kun je bijna alles invriezen, maar of kaas invriezen nou een goed idee is? Wat is het effect […]
Kwaliteit van Haring Written by Ronald Hoeben, juni 17th, 2015 Hoe nieuw is de nieuwe haring eigenlijk? In elk geval niet spatvers, ze zijn -net als alle haringen- al ingevroren […]
NK Oestersteken 2015 Written by , september 17th, 2015 Wie maakt het snelst dertig oesters open? Dat was de uitdaging op de Nationale Kampioenschappen Oestersteken. Nu eens niet zoals […]
Abrikozensaus Written by Ronald Hoeben, mei 29th, 2020 Abrikozensaus, een heerlijke toevoeging aan menig nagerecht. Banketbakker Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella maken ‘m in dit geval voor […]
Sommelier Adrian Zarzo Habraken over de wijnen van Ribera del Duero Written by , december 15th, 2016 In Eindhoven vertelt patron cuisinier Adrian Zarzo Habraken -die zowel kok als sommelier is in zijn restaurant Zarzo*- over zijn […]
Paddenstoelen plukken met Edwin Flores Written by Ronald Hoeben, oktober 22nd, 2021 Edwin Flores, wildplukker des vaderlands en auteur van vele boeken over dat onderwerp, neemt ons mee het bos in, waar […]