De rolladeknoop

@demoslager Gertjan Kiers demonstreert zijn ingenieuze rolladeknoop. Geïnteresseerd in vlees? In De Vleesbijbel leert Gertjan Kiers je hoe je kwaliteit […]

Gebakken patrijs met ras el hanout en saus met blauwe bessen

Frans Bon, chef-kok en smaakontwikkelaar van Apollo/Solina maakt een feestelijk gerecht van gebakken patrijs met ras el hanout die hij […]

Melanzane alla Parmigiana

Cuisinier Wallz Bossman maakt een Italiaanse vegetarische klassieker van tomaat en aubergine:  melanzane alla Parmigiana. Hij gaat uit van een […]

Aardbeien: schoonmaken en bewaren

Hoe behandel je aardbeien als je ze geplukt of gekocht hebt? Moet je aardbeien schoonmaken? Gert Jan Hageman, patron van Restaurant […]

Konijn, knien in t zoer (deel 1 van 2)

Wil Demandt, patron cuisinier van restaurant Bordewijk in Amsterdam maakt een gerecht dat hem terugvoert naar zijn Limburgse jeugd: konijn […]

René Ameling

Vraag aan René Ameling hoe hij zich het liefste geafficheerd ziet en het antwoord zal ‘keukenmeester’ zijn. Want er lopen […]

De hele harder

Voor een land aan zee met een behoorlijk grote visserij eten Nederlanders weinig vis. Vooral verse vis is een ondergeschoven […]