Gerechten

Delen:

Wil Demandt, patron cuisinier van restaurant Bordewijk in Amsterdam maakt een gerecht dat hem terugvoert naar zijn Limburgse jeugd: konijn in het zuur. Een typisch familiegerecht voor de Kerstdis. Demandt behandelt de hele bereiding in een tweedelige masterclass. In dit eerste deel de voorbereiding. Let op: het konijn gaat na deze voorbereiding 24 uur de koelkast in. In deel 2 gaat het konijn de pan in. Eind 2018  sloot Wil Demandt na 33 jaar de deuren van zijn restaurant Bordewijk in Amsterdam. Van meet af aan heeft de keuken van Demandt from scratch gewerkt door zoveel mogelijk zelf te maken. Autodidact Demandt is een meester in de vergeten ambachten als het vullen van een speenvarken, de klassieke bereiding van lamsschouder of fazant.

Eind 2021 kwam ‘Altijd Zondag’ uit, het boek waarin Wil al zijn Bordewijk recepten en nog veel meer heeft opgetekend. Je kunt een gesigneerd exemplaar van het boek bestellen met deze link en als je dat doet help je niet alleen Foodtube, maar ook een zelfstandige, fysieke (kook)boekwinkel zonder dat het jou iets extra kost.

Gerelateerde artikelen