Pasta alla puttanesca uit ITALOPOP

Vanja van der Leeden, auteur van Indorock, Indostock en Insane, verrast ons met Italopop,  een ‘swingend Italiaans’ nieuw kookboek over […]

Yoghurt maken

Zelf yoghurt maken is een fluitje van een cent, zoals Meneer Wateetons in dit uitgebreide yoghurt-college laat zien. Meneer is […]

Rundersukade

We kennen de rundersukade vooral als stoofvlees, maar onder bepaalde voorwaarden kun je er  biefstuk van snijden, zoals @demoslager Gertjan […]

Captains Dinner 2.0

Luc Kusters, patron cuisinier van Bolenius Restaurant* laat zich inspireren door de smaken van het klassieke Captains Dinner. Hij maakt […]

Gebraden Speenvarken

Bereiding Laat de bonen een nacht weken in veel water zonder zout. Kook de geweekte bonen zachtjes in water met […]

Nieuwe haringsalade

In de keuken van zijn restaurant Atelier Wolf in Amsterdam maakt Michael Wolf een gerecht met Hollandse Nieuwe. Een koude […]

Kimchi

Om kimchi te maken heb je geen vuur nodig. Dit gefermenteerde Koreaanse groentengerecht met Chinese kool in de hoofdrol is […]