Primeurs & Delicatessen

Begin vorige eeuw wist nog nauwelijks iemand in Nederland wat een restaurant was. Ondertussen popt het ene na het andere […]

Preview van restaurant Neni in Amsterdam

In de herfst van 2018 opent Neni, een filiaal van een Israëlische restaurantketen, in de voormalige Citroëngarage aan het Stadionplein […]

Prei in donker bier

Mari Maris, auteur van De Groentebijbel en nog meer kookboeken waarin groente de hoofdrol speelt, maakt een gerecht van prei. […]

Praliné’s (alias harde mokka’s) maken met Cees & Stella

Banketbakker Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella Meijles maken een klassiek gebakje: praliné. Het recept staat (bij uitzondering) niet in […]

Portugese Kabeljauw

Bacalhao is gedroogde kabeljauw, die in Portugal veel gegeten wordt. Het visvlees krijgt door de behandeling een stevige structuur, ook […]

Port

Pedro Leite vertelt meer over port.

Port

Portugese verrukkingen: In Portugal een gerecht van stokvis met room naast witte wijn uit de Duoro, in Nederland kookt Gerrit […]