Rundvlees bouillon maken

Bouillon is de basis van de keuken en die haal je niet uit een oplosblokje of en poedertje. Bouillon maken […]

Nasi goreng college

Vanja van der Leeden, auteur van het prijswinnende kookboek INDOROCK maakt een klassieker waar evenveel variaties als misverstanden over bestaan: […]

Kamper lamsvlees, gelardeerd met Colonnataspek van Bord’eau**

Samen met executive chef Richard van Oostenbrugge maakt souschef Francis Tavares in de keuken van restaurant Bord’eau** Kamper lamsvlees, gelardeerd […]

De mythe van de Roma-tomaat

Over Roma- of pruimtomaten bestaat een betreurenswaardig misverstand. Deze vaak enigszins melige tomaten worden door menigeen als superieur ervaren. Italië-specialist […]

Amba, de onmisbare saus uit de keuken van Tel Aviv

Jigal Krant, auteur van twee kookboeken en een reisgids over de keuken van Tel Aviv, leert ons hoe je amba […]

Kniepertjes van Cees Holtkamp

Cees Holtkamp en zijn kleindochter Stella maken met behulp van een wafelijzer kniepertjes in verschillende vormen, waaronder een hoorntje waar […]

Welk gevogelte vind je bij de poelier?

Welk vederwild vind je bij de poelier? Wildeexpert Theus de Kok, al decennia te vinden in de keuken van restaurant […]