Simpele pasta met citroenroom

Onno Kleyn, productief auteur van kookboeken, maakt een van de allersimpelste pasta’s uit zijn handboek ‘Italië’: pasta met room, citroenrasp […]

Porchetta

Porchetta (geroosterde rollade van varkensbuik)  is met z’n omhulsel van krokant gebakken zwoerd een tamelijk onweerstaanbaar gerecht. Bij restaurant Metro […]

Zacht Staal, een nieuw en bijzonder wegrestaurant langs de A9

Op landgoed Jorik, vlak bij Beverwijk is een interessant nieuw initiatief van start gegaan. Moestuinen en tiny houses rond een […]

De paté van Slagerij de Leeuw

Pate

In slagerij De Leeuw maakt Denis van Anken kalfsleverpaté met cognac en truffel. RECEPT 125 gram boter 10 gram zout […]

Geitenkaas

De Franse geitenkazen zijn wereldberoemd, maar de Nederlandse geitenkazen krijgen ook een steeds groter publiek. Betty Koster van Kaashandel l’Amuse […]

Persijn, Dutch eatery

In het Amstelkwartier is cuisinier Luc Kusters de signature chef van Persijn, een nieuw restaurant in het QO Hotel dat […]

Scallion pancakes (bosuipannenkoeken) van Emma de Thouars

In haar boek Amazing Asia verzamelt Emma de Thouars een groot aantal Oosterse gerechten, die ze vaak zelf ter plekke […]