Eten

Delen:

Op de gefrituurde producten van Kentucky Fried Chicken valt van alles af te dingen, maar er is met succes decennia lang gesleuteld aan de onweerstaanbaarheid. Het fameuze finger food was voor Schilo van Coevorden en Hugo Engels, die de keuken van restaurant Taiko in het Amsterdamse Conservatorium Hotel bestieren, een inspiratie voor een bar snack in de vernieuwde Taiko Bar. Engels laat zien hoe hij zijn Taiko Fried Chicken maakt.

Aan de samenstelling van het beslag en de marinade liggen uitgebreide tests ten grondslag. Het resultaat voor de mooiste krokante laag op de kip is:

Voor de marinade:

50 gram rijst wijn

50 gram Sweat soy

20 gram Sesam

2 gram five spice

20 gram hoisin

10 gram zwarte rijst azijn

20 gram Sesam olie

20 gram Limoensap

Voor het beslag:

100 gram bloem

100 gram tempura mix/ bloem

100 gram Chinese aardappel zetmeel

30 gram bak poeder

30 gram rijst meel

Zout

Bruiswater

Gerelateerde artikelen