Rundvlees bouillon maken Written by Ronald Hoeben, september 3rd, 2015 Bouillon is de basis van de keuken en die haal je niet uit een oplosblokje of en poedertje. Bouillon maken […]
Oeuf mayonnaise van Bouchon du Centre Written by Ronald Hoeben, december 10th, 2021 Hanneke Schouten, patronne van de Amsterdamse Bouchon du Centre dat ze in haar uppie runt, vertelt over het ‘eitje mayo’ […]
Paddenstoelen plukken met Jean Michel Hengge (1952-2021) Written by Ronald Hoeben, november 26th, 2021 Op 4 november 2021 overleed Jean Michel Hengge, voormalig patron cuisinier van restaurant Muller* in Groningen. Hengge was een kok […]
Lam uitbenen (deel 4 van 4, slot) Written by eheroes, maart 17th, 2015 In de keuken van restaurant Halvemaan beent slager Herman Mulder een zuiglam uit. In deze vierde en laatste video verwijdert […]
De smaak van kangoeroe Written by eheroes, maart 23rd, 2015 Het eten van exotische dieren spreekt tot de verbeelding, maar vaak valt de smaak tegen. Zo lijkt bijvoorbeeld de smaak […]
Lièvre à la Royale deel 1: het villen van de haas Written by Ronald Hoeben, december 22nd, 2022 Thomas Demuth, chef de cuisine van restaurant De Gouden Reael in Amsterdam, maakt misschien we het meest complexe gerecht van […]
Kaasjavaantjes van Cees Holtkamp Written by Ronald Hoeben, februari 15th, 2019 Bij Patisserie Holtkamp zijn kaasjavaantjes de meest gewilde zoute koekjes. Samen met zijn kleindochter Stella laat Cees Holtkamp zien hoe […]