Meringues

Bereiding Verwarm de oven op 110 graden. Klop het eiwit stijf met het zout en meng er met de mixer […]

Merijn Tol maakt rozen-za’atar

Za’atar is een Middenoosterse kruidenmelange, die je nòg lekkerder kunt maken door de toevoeging van verpulverde rozenknopjes. Merijn Tol, auteur […]

Merijn Tol maakt Labneh met gebakken koriander uit Beiroet

Uit haar kookboek Beiroet, waarin ze haar liefde voor de Libanese keken belijdt, maakt Merijn Tol labneh met een ongebruikelijke […]

Merijn Tol maakt labneh met biet en pistache

Merijn Tol schreef een kookboek over de keuken van Beiroet, met de zelfverklarende titel Beiroet. Daaruit maakt ze een van […]

Menu in smaakprofielen

Bas van Kranen, executive chef van restaurant Bord’eau in Amsterdam (1 Michelinster), zocht en vond een manier om zijn gasten […]

Meneer Wateetons maakt waterkefir

Waterkefir is een gefermenteerde limonade voor volwassenen. Ook voor kinderen geschikt trouwens, maar omdat je de limonade zelf laat fermenteren […]

Meneer Wateetons maakt kombucha

Kombucha is een frisdrank op basis van gefermenteerde thee. Je kunt ‘m zelf thuis maken en hoe je dat doet […]