Rueda Mosselen

Na de oogst van de verdejo druiven bij Bodegas Alvarez Diez, worden er mosselen gemaakt. Uiterdaard met een saus waarin […]

Kooklessen uit 1912

Petra Possel erfde van haar Oom Dick een geïllustreerd kookboek uit 1912. Het staat barstensvol leerstof die elke huisvrouw aan […]

Baciata van restaurant Metro

Siem Feijen is patron/hoofdbakker van restaurant Metro in Amsterdam Noord. De zaak is van ontbijt tot diner open dus er […]

Geklaarde boter: hoe en waarom

Voor het bakken en braden staan ons tal van vetstoffen ter beschikking, waarvan geklaarde boter een koksfavoriet is. Hoe klaar […]

Doperwt-quenelles van Mari Maris

Van de doperwten-crème die Mari Maris (auteur van o.v.a. De Groentebijbel) in een andere Foodtube video maakt, boetseert ze fraaie […]

Zoutcollege

Jeroen Wiersma van Salsamentum, de Zoutkamer in Amsterdam geeft een leerzaam zoutcollege.

De Slager en de Lakenvelder

De Lakenvelders zijn een klassiek Hollands koeienras en dankzij een kring van liefhebbers is the Dutch belted cattle terug van […]