Delen:
Geert van Wersch, één van de drie mannen achter het worst-imperiumpje dat Brandt & Levie heet, maakt een heerlijke combinatie van hete Italiaanse worst en schelpjes. Het recept staat in het boek De Worst Story (meer info), geschreven door Samuel Levie, die ook firmant van de onderneming is.
Ingrediënten
2 kgvongole (of kokkels)4 elolijfolie
150 gr'nduja (of andere pittige worst)
4bospeentjes
1ui
2tenen knoflook in plakjes
1 glaswitte wijn
bosjebladpeterselie
Kooktijd
15 minutenAantal personen
6 personenBereiding
- Snipper de ui fijn en snijd de wortel in dunne plakjes. Fruit met de knoflook aan in een zware pan in de olie. Zet het vuur hoog, voeg de ‘nduja toe en bak die mee tot de ‘nduja uit elkaar valt.
- Blus met de witte wijn en voeg de vongole toe. Dek de pan af en kook de schelpen tot ze open staan. Let op dat je de vongole niet te gaar kookt, dan worden ze taai.
- Hak de bladpeterselie en voeg toe aan de pan. Dek de pan af met het deksel, schud goed en dien meteen op. Serveeer er gegrild brood bij en een frisse groene salade, aangemaakt met citroen en goede olijfolie.