In de voor hem zo vertrouwde keuken van restaurant Toscanini in Amsterdam maakt Wallz Bossman een pastaschotel die bijna iedereen lekker vindt: spaghetti carbonara. En zoals de rustieke Italiaanse keuken dat voorschrijft, gaat daar dus geen room in.
ingredënten:
50 a 75 g guanciale (wangspek) (eventueel pancetta) in blokjes
150 g spaghetti
olijfolie
1 teentje knoflook
1 ei
1 eierdooier
Pecorino
Parmezaan
peper
Zet de pasta op. Doe olijfolie in de pan, teentje knoflook, d wangspek. Doe het vuur uit. Voeg ei en eierdooier plus flink wat peper bij elkaar en rasp vervolgens de Pecorino en de Parmezaan erbij. Voeg terwijl je alles door elkaar klopt er wat kookvocht erbij. Doe nog wat peper bij de olie met de wangspek. Haal knoflook eruit. Zet het weer onder de pan aan. Is de pasta klaar, doe die dan bij de spekjes in de pan. Giet er nog wat kookvocht bij en roer alles ruim 30 seconden door. Voeg het eimengsel er doorheen. Schep op 2 borden en strooi er nog wat zwarte peper overheen.