Delen:
Titi Waber, patronne van restaurant Waber in Zwolle, maakt een elegant, makkelijk te maken gerecht van groenten, kokos en noten.
SEROMBOTAN
Een Balinees groentegerecht, fris en pittig
100 gram spinazie, gestoomd of geblancheerd
50 gr tauge
50 gr spitskool, fijn gesneden
50 gr komkommer, in reepjes gesneden
50 gr radijs, in reepjes gesneden
50 gr geraspte kokos, geroosterd
Bumbu:
1 sjalot
3 teentjes knoflook
3 st Spaanse peper ( je kunt er meer doen of andere soort peper gebruiken)
20 gr gemalen kentjur
1 theelepel terasi (voor de vegan versie, kun je dit weghalen)
Sap van ½ limoen
Zout
3 el plantaardige olie om te bakken
1. Maal de sjalot, knoflook en peper fijn.
2. Verwarm de olie in een koekenpan.
3. Bak de kruiden. Na een paar minuten voeg de terasi toe.
4. Laat de kruiden langzaam garen.
5. Voeg daarna de kencur, limoensap en breng de bumbu op smaak.
6. Meng de groenten in een grote kom.
7. Voeg de bumbu en geroosterde kokos toe.
8. Mis ze goed.
9. Serveer de serombotan direct.