Gerechten

Delen:

Titi Waber, patronne van restaurant Waber in Zwolle, maakt een elegant, makkelijk te maken gerecht van groenten, kokos en noten.

SEROMBOTAN

Een Balinees groentegerecht, fris en pittig

100 gram spinazie, gestoomd of geblancheerd

50 gr tauge

50 gr spitskool, fijn gesneden

50 gr komkommer, in reepjes gesneden

50 gr radijs, in reepjes gesneden

50 gr geraspte kokos, geroosterd

Bumbu:

1 sjalot

3 teentjes knoflook

3 st Spaanse peper ( je kunt er meer doen of andere soort peper gebruiken)

20 gr gemalen kentjur

1 theelepel terasi (voor de vegan versie, kun je dit weghalen)

Sap van ½ limoen

Zout

3 el plantaardige olie om te bakken

1. Maal de sjalot, knoflook en peper fijn.
2. Verwarm de olie in een koekenpan.
3. Bak de kruiden. Na een paar minuten voeg de terasi toe.
4. Laat de kruiden langzaam garen.
5. Voeg daarna de kencur, limoensap en breng de bumbu op smaak.
6. Meng de groenten in een grote kom.
7. Voeg de bumbu en geroosterde kokos toe.
8. Mis ze goed.
9. Serveer de serombotan direct.

print
Gerelateerde artikelen