Voor 8 personen
Ingrediënten:
- 1 kalfsachtermuis gevliesd
- 1 eetlepel boter
- 1 blikje tonijn op water
- 200 ml mayonaise
- 2 eetlepel kappertjes
- 1 limoen
- olijfolie
- zout naar smaak
- peper uit de molen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm het tot een middelmatige temperatuur voor. Voeg de boter toe en bak de kalfsmuis om en om aan alle zijde dicht. Leg daarna de kalfsmuis in een ovenschaal en plaats het in het midden van in de voorverwarmde oven. Gaar de kalfsmuis tot een kerntemperatuur van 56 graden Celsius. Haal de kalfsmuis uit de oven en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd met een scherp, niet gekarteld mes, op de draad dunne plakken. Meng de tonijn, de mayonaise, wat limoensap en wat verse peper in een keukenmachine tot een homogene massa. Proef de saus, voeg eventueel wat extra limoen, zout of peper toe. Serveer de plakjes kalfsmuis met de tonijnsaus en garneer het met de kappertjes.