Delen:
Bart van Berkel (Masterchef 2014) maakt een pikante lasagne met o.a. Tabasco, Worchestershiresaus en hamblokjes op basis van een ingezonden recept voor de Jacob’s Creek Wine & Dine experience.
Ingrediënten
2 tenenknoflook1ui
1wortel
1prei
500 gramgehakt (half om half)
40 gramboter
40 grambloem
melk
room
peper
zout
nootmuskaat
2 blikjestomatenpuree
500 gramchampignons
oregano
scheutjeWochestershiresaus
scheutjeTabasco
glasrode wijn
scheutwater
250 gramhamblokjes
geraspte kaas
1ei
lasagnebladen
Kooktijd
30 minutenAantal personen
6 personenBereiding
- Geplette knoflook, gesnipperde uien, wortel, prei en selderij samen bakken in wat olijfolie tot de uien glazig zijn. Voeg er een pond half om half gehakt bij. Laat zachtjes aanbraden.
- Maak een béchamelsaus van 40 gram boter, 40 gram bloem met peper, zout en nootmuskaat.
- Laat de boter bruisen, doe de bloem erbij en roer door tot de bloemsmaak verdwenen is. Dan kan de koude melk erdoor en wat room. Klop de saus zodra die warm is van het vuur af glad. Hou de saus warm.
- Voeg aan de vleessaus tomatenpuree toe en bak het geheel een paar minuten tot de tomatenpuree lekker gaat ruiken. Nu kunnen er gesneden champignons bij, oregano, Wochestershiresaus, Tabasco en hamblokjes.
- Voeg een glas Jacobs Creek Shiraz Cabernet toe en een scheutje water. Rasp wat kaas en los er een beetje van op door de béchamel.
- Maak laagjes van gehakt, lasagnabladen en béchamelsaus, eindig met béchamelsaus op de bovenste lasagnabladen. Strooi daar de geraspte kaas op plus een geklutst eitje. Zet de schaal in het midden van een oven die tot 180 graden voorverwarmd is.
- Na ongeveer 25 minuten is de lasagna klaar.