Gerechten

Delen:

Jigal Krant, auteur van TLV, een kookboek over de culinaire mores van Tel Aviv, maakt twee gerechten met aubergine-in-het-vuur. Vegetarisch, makkelijk (na) te maken en bovenal erg lekker.

GEROOSTERDE AUBERGINE  MET TECHINA, HAZELNOTEN  EN GRANAATAPPELPITTEN

Voor 2 personen 

4 el techina met gepofte knoflook 

2 trostomaten 

handvol hazelnoten 

2 grote aubergines 

2 el granaatappelpitten 

2 takjes verse munt, de  

blaadjes grof gehakt 

extra vergine olijfolie 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de tomaten in grove stukken.  Voeg een snuf zout toe en pureer glad  met de staafmixer.

Laat een poosje  staan. Dankzij de pectine in de tomaat  ontstaat vanzelf een gebonden saus.

Rooster de hazelnoten in de oven in  8-10 minuten goudbruin. Laat afkoelen  en hak grof.

Rooster de aubergines boven open vuur  of, als je geen gasfornuis hebt, in de  oven onder de grill (zie blz. 299).

Laat  de aubergines enigszins afkoelen en  peuter de zwartgeblakerde schil eraf.  Laat het kroontje zitten.

Verwarm voor serveren de oven voor  op 120 graden.

Zet de borden en  aubergines ongeveer 5 minuten in de  oven om warm te worden.

Leg op elk  bord een aubergine en druk die met een  vork enigszins plat.

Bestrooi met grof  zout. Lepel er sierlijke strepen techina  en tomatensaus overheen.

Bestrooi  met de granaatappelpitten, hazelnoten,  munt en maal er wat peper overheen.

Besprenkel ten slotte met olijfolie.

print

Gerelateerde artikelen