Delen:
Bijgestaan door zijn kleindochter Stella maakt Cees Holtkamp een banketletter.
Ingrediënten
350 gramamandelspijs250 grambladerdeeg
1eierdooier, losgeklopt met een paar druppels melk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius
- Rol de amandelspijs uit tot een pil van 50 cm lang
- Rol het bladerdeeg uit tot een plak van 54 x 13 cm met een dikte van anderhalve millimeter
- Bevochtig het deeg met een kwastje met water
- Leg de amandelspijs erop en rol de pil in het deeg.
- Plak de zijkanten dicht, vorm een letter en bestrijk die rondom met eierdooier zonder de bodem te raken. Laat een half uur rusten en
bestrijk daarna de letter opnieuw. - Bak de letter aansluitend gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Het recept komt uit Holtkamps boek De Banketbakker.
Eind 2020 is van De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen. Wil je een door Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan. Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.