Ingrediënten
750 g runderlappen (in blokjes)
50 g spek (in reepjes)
1 grote ui of 2 kleine uien (gesnipperd)
1 winterpeen of een paar grote wortels (geschild, in staafjes)
1 eetlepel bloem
¾ fles rode wijn (bij voorkeur Bourgogne, maar andere kan ook)
Eventueel wat water (om aan te vullen)
2 teentjes knoflook (gepeld, heel of fijngesneden)
1 laurierblad
1 takje rozemarijn
Peper en zout (naar smaak)
Olie (om in te bakken)
1 bosje platte peterselie (fijngehakt, voor garnering)
Bereiding
Snij het vlees in blokjes. Pel de ui. Snij de ui grof. Laat de olie heet worden in een ruime braadpan. Braad de stukken vlees daarin aan en neem ze uit de pan. Bak vervolgens het in reepjes gesenden spek en de ui in dezelfde pan. Doe, zodra de uien glazig geworden zijn, het vlees er weer bij en strooi er de bloem overheen. Roer alles om en voeg de wijn toe, eventueel aangevuld met wat water zodat alles net onder staat. Laat met de rozemarijn, de knoflook, de laurier, zout en peper twee uur zachtjes sudderen; roer zo nu en dan om. Snij de geschilde wortelen in dikke repen, leg ze bij het vlees en laat het geheel nog een half uur sudderen. Probeer het vlees, het zou zacht moeten zijn. Sudder eventueel nog iets langer. Bestrooi met de gehakte peterselie en dien op.