Boeuf Bourguignon is een troostrijk gerecht dat makkelijk te maken is. Tijd, goede kwaliteit vlees en een behoorlijke wijn zijn de belangrijkste ingrediënten. Dit is de eenvoudigste versie en lang niet de enige.
Ingrediënten
750 gramrunderriblappen50 gramspek
1ui
2winterpenen
1 elbloem
1 flesrode wijn
3 elolijfolie
1 takjerozemarijn
1 teenknoflook
1laurierblaadje
1 takplatte peterselie
zout
peper
Kooktijd
120 minutenAantal personen
4 personenBereiding
Snij het vlees in blokjes. Pel de ui. Snij de ui grof. Laat de olie heet worden in een ruime braadpan. Braad de stukken vlees daarin aan en neem ze uit de pan. Bak vervolgens het in reepjes gesenden spek en de ui in dezelfde pan. Doe, zodra de uien glazig geworden zijn, het vlees er weer bij en strooi er de bloem overheen. Roer alles om en voeg de wijn toe, eventueel aangevuld met wat water zodat alles net onder staat. Laat met de rozemarijn, de knoflook, de laurier, zout en peper twee uur zachtjes sudderen; roer zo nu en dan om. Snij de geschilde wortelen in dikke repen, leg ze bij het vlees en laat het geheel nog een half uur sudderen. Probeer het vlees, het zou zacht moeten zijn. Sudder eventueel nog iets langer. Bestrooi met de gehakte peterselie en dien op.