Uncategorized

Delen:

Banketbakker Cees Holtkamp maakt een iconische koek, die normaal gesproken alleen uit de fabriek komt en in supermarkten en sportkantines verkocht wordt: de roze koek. Cees neem niet de moeite om de ingrediëntendeclaratie van de fabrikant te raadplegen, samen met zijn kleindochter Stella probeert hij gewoon een zo lekker mogelijke koek te maken die aan het signalement voldoet. Het basismateriaal is botercakemeel, het tweetal begint met een hoeveelheid beslag om zowel een cake als roze koeken te kunnen maken.

Verder bevat de roze koek onderdelen die al eerder op Foodtube in beeld gebracht zijn zoals abrikozensaus, fondant en frambozensaus zoals in de video van panna cotta gemaakt wordt.

De roze koeken staan niet in De Banketbakker, het handboek met alle Holtkamp-recepten waarvan in 2020 een nieuwe, herziene en uitgebreide uitgave verschenen.  Wil je een door Cees Holtkamp zelf gesigneerd exemplaar? Dat kan.  Je kunt het boek hier bestellen en als je dat doet help je Foodtube èn een fysieke boekwinkel terwijl het jou niets extra kost.

Gerelateerde artikelen