Gerechten

Delen:

De mannen van Café Pek in Amsterdam Noord maken hun pulled chicken sandwich

Curry-mayonaise (kip)
Tijd: 10 minuten
Kooktijd: 2 minuten
Totale tijd: 12 minuten
Porties: 1L (+/- 50 porties)
Ingrediënten:
• 1000 ml mayonaise
• 100 g kerriepoeder
• 75 g ketjap
• 1 eetlepel paprikapoeder
• 1 citroen: schil
• Zout en peper naar smaak
• 100 ml water
• Olie (om kerriepoeder en ketjap in te bakken)
Benodigdheden:
• Garde
• Pan
Bereidingswijze:
1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en voeg het kerriepoeder,
paprikapoeder en de ketjap toe. Bak dit 2 minuten.
2. Laat het mengsel afkoelen.
3. Voeg de mayonaise, citroenschil, 100 ml water en zout en peper naar smaak toe.
4. Doe de saus in sausflessen.

Pulled chicken
Tijd: 20 minuten
Kooktijd: 120 minuten
Totale tijd: 140 minuten
Porties: 2,5 kg (+/- 30 porties)
Ingrediënten:
• 2,5 kg kip
• 30 ml sojasaus
• 30 ml ketjap
• 60 g kerriepoeder
• 60 g zout
• 20 g chili-vlokkenolie
• Water (genoeg om de kip onder te dompelen)
Benodigdheden:
• Handschoenen
• Pan
Bereidingswijze:
1. Doe alle ingrediënten in een pan en meng goed met je handen of een lepel.
2. Zet het vuur hoog tot het water kookt.
3. Zodra het water kookt, zet je het vuur laag naar ‘300’ (of een sudderstand).
4. Laat het geheel 2 uur sudderen.
5. Haal de kip uit het vocht en trek het uit elkaar.
6. Voeg het kookvocht weer toe aan de kip voor extra smaak.
Opbouw van de sandwich
1. Verwarm het brood 2-3 minuten.
2. Smeer de curry-mayonaise op het brood.
3. Voeg de pulled chicken toe.
4. Leg twee blokjes avocado op de onderkant van de sandwich.
5. Voeg de rucola toe.
6. Leg nog wat avocado bovenop.
7. Trek enkele lijnen curry-mayonaise over de sandwich.
8. Maak het af met krokante uitjes.

print

Gerelateerde artikelen