Ron Gastrobar Oriental maakt snel naam, mede dankzij de Dim Sum. Onlangs door Hiske Versprille in Het Parool nog gewaardeerd met een 9-. Chef Ron Blaauw wil dat elke Dim Sum een cadeautje is, aldus Dim Sum chef Man-Kit Tang. Man-Kit, die 15 jaar geleden begon als leerling op de Zeedijk, is inmiddels zelf leermeester.
Dim Sum kent een 5.000 jaar oude historie en komt in meer dan 2.000 variaties voor. Met verschillende ingrediënten, gestoomd, gefrituurd etc. Elke Chinese provincie heeft z’n eigen producten en invloeden.
Man-Kit Tang combineert de eeuwenoude historie met de smaak van Ron Blaauw. En vijftien jaar oefenen baart kunst. In een uur tijd vult Man-Kit Tang 25 Dim Sum mandjes, met ieder drie Dim Sums. Waar de Ha Kau Dim Sum, gevuld met garnaal normaal gesproken met 13 vouwen wordt gemaakt, is Man-Kit trots op zijn modernere variant met 8 vouwen, hetgeen natuurlijk ook een aanzienlijke tijdwinst oplevert.
In de video legt Man-Kit uit hoe en in welke verhouding het deeg gemaakt wordt, waar de farce (vulling) uit bestaat en hoe je de Dim Sum, op de moderne manier, dichtvouwt. Man-Kits droom is ooit z’n eigen Dim Sum variant voor de eeuwigheid te ontwikkelen.